10 vragen aan... Alysa van Zuilen
10 vragen aan... Alysa van Zuilen Foto: Texelditweekend

10 vragen aan... Alysa van Zuilen

10 vragen aan
Deze week staat Alysa van Zuilen in onze 10 vragen aan… Zij werd in een vorige aflevering van deze rubriek voorgedragen als gast door haar vriendin Suzanne Bakker. Suzanne zei over haar: “Alysa is eigenaar van de dierenwinkel in de Parkstraat. De winkel ziet er altijd heel mooi uit en het loopt volgens mij ook heel goed. Ik denk dat het leuk is om een keer met haar te praten.”

Meer over Alysa
Alysa van Zuilen werd 26 jaar geleden geboren op Texel. “Sinds 2014 ben ik trotse eigenaresse van Van Zuilen Dier & Kado in de Parkstraat, daar begon ik dus mee op mijn 18e. Later ben ik mij gaan specialiseren, en heb ik me verdiept in producten voor hond en kat. We zijn daarna de winkel daar volledig op gaan richten. Ik vind het leuk om de nieuwste trends in de winkel te hebben. Er is tegenwoordig zo veel meer te krijgen dan een simpele rode halsband en lijn of een metalen voerbak.” Alysa woont samen met haar vriend Kees Lap, en hun dochtertje Yuna in den Burg. “In mijn vrije tijd speel ik graag een potje zaalvoetbal, met mijn zaalvoetbalteam, of ga ik om een bakkie bij vrienden en familie.”

Wat vind je leuk aan je werk?
“Het eigen maken van de winkel, werken aan nieuwe ideeën en avondenlang zoeken naar de nieuwste trends. Maar op nummer één staat de klantenkring die ik opgebouwd heb. Sommige klanten komen al vanaf het begin langs, maar er zijn ook mensen die op vakantie ieder jaar gezellig even in de winkel komen. Toen mijn dochter werd geboren kregen we zoveel kaartjes, cadeautjes en berichtjes en toonden zoveel mensen interesse. Dát maakt mijn werk zo leuk en daar ben ik erg dankbaar voor.”

Waar word je blij van en waarom?
“Ik word blij van het samen zijn met mijn gezinnetje en familie en van lekker eten met een wijntje erbij. Ook word ik blij van mijn klanten in de winkel. Tegenwoordig kun je alles zo makkelijk online krijgen, maar er zijn toch veel mensen die mijn winkeltje weten te vinden en bij mij kopen. Ja, daar kan ik best blij van worden.”

Wat is je favoriete plek op Texel?
“De Bollekamer vind ik een heel erg mooie plek. Vooral als de hei in de bloei staat, prachtig! En het is er lekker rustig. Vooral in de zomer is dat een van de weinige plekjes waar je niet veel mensen tegenkomt.”

Wat ergert je het meest?
“Eigenlijk erger ik me niet zo snel ergens aan, maar mijn slordigheid kan mij soms wel irriteren. Sleutels die zoekraken, verloren pinpassen”, lacht Alysa. “Ik vraag me af of dat ooit nog goed gaat komen.”

In welk ander land zou je het liefst wonen en waarom?
“Ik heb eigenlijk de behoefte niet om in een ander land te wonen. Ik vind het prima in Nederland. Als ik toch zou moeten kiezen, zou ik gaan voor Spanje, en dan op Tenerife. Je hebt daar ook dat eilandgevoel en het is er het hele jaar door lekker warm. Al zou ik de winters juist wel missen, ik vind dat altijd zo gezellig.”

Waarvoor mogen we je s’nachts wakker maken?
“Nou liever niet, haha. Maar als je dan een bordje carpaccio meebrengt komt het wel weer goed.”

Is er iets dat je graag eens wilt doen maar waaraan je nog niet bent toegekomen?
“Het lijkt mij geweldig om te reizen en om wat meer van de wereld te zien. Het lijkt me interessant om meer te weten te komen over de verschillende culturen en mensen. Maar dan lijkt het me wel leuk om dat te doen wanneer Yuna wat ouder is, zodat zij ook mee kan en het ook bewust meemaakt.”

Wie is het grote voorbeeld in je leven?

“Dat is toch wel mijn moeder. Zij staat altijd klaar voor ons en ik hoop echt dat ik net zo’n goede moeder mag zijn voor mijn dochtertje.”

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
“Heb je even?”, lacht Alysa. “Bij ons thuis was niets te gek eigenlijk. Mijn vader groef vroeger een keer met de kraan een gat op het land achter ons huis, deed er water in en zette een glijbaan ervoor. En daar was ons modderbad, we hebben er de hele middag plezier van gehad. Ook mochten we wel eens met een slee achter de auto in de sneeuw. Het zijn zulke kleine dingen eigenlijk, maar dat zijn toch wel mooie herinneringen,
vind ik.”

Alysa nomineert voor de volgende aflevering Caroline Veeger. “Zij heeft pasgeleden haar opleiding afgerond en ik ben benieuwd wat zij te vertellen heeft.”