10 vragen aan... Caroline Bomas-Veeger
10 vragen aan... Caroline Bomas-Veeger Foto: Texelditweekend

10 vragen aan... Caroline Bomas-Veeger

10 vragen aan
Caroline Bomas-Veeger beantwoordt deze week onze tien vragen. Alysa van Zuilen gaf in een vorige aflevering haar naam aan ons door. Alysa zei over haar: “Caroline heeft pasgeleden haar opleiding afgerond en ik ben benieuwd wat zij allemaal te vertellen heeft.”

Meer over Caroline
Caroline (33) is een echte Texelse, en groeide op in Den Hoorn. “Daar woonde ik op de boerderij met mijn ouders en mijn broer Kees en zus Emma. We hadden in die tijd ook een eigen paard en ik ben altijd gek geweest van dieren. Ik had op de basisschool in Den Hoorn een heel leuke tijd, en ging daarna naar de havo.” Caroline vertelt over haar studiekeuze: “ik heb altijd al interesse gehad in sport en mijn profielwerkstuk op de OSG ging over gehandicaptensport. Dat was erg leuk om te doen. Na school wilde ik in eerste instantie een sportopleiding doen, maar daar werd ik niet toegelaten. Toen moest ik iets anders bedenken. Naast sport en beweging, vind ik de zorg ook interessant. Zo kwam ik uit bij fysiotherapie. Dat heb ik gestudeerd in Amsterdam en in 2011 ben ik daar afgestudeerd. Een paar jaar later wilde ik mij nog specialiseren en afgelopen november heb ik mijn specialisatie in geriatrie, fysiotherapie voor ouderen, afgerond. Dat is aansluitend bij mijn werk bij Therapie Wolf.” Inmiddels woont Caroline alweer een tijdje in Den Burg, met haar man Jelmer Bomas (38) en hun twee kinderen, Jordi (9) en Dani (2).

Waarom werk je graag met ouderen?
“Ik vind het mooi om met ouderen te werken. Omdat ze al zoveel ervaringen hebben. Ik vind het leuk om hen te kunnen begeleiden in hun zelfstandigheid en revalidatie. Ik kom tijdens mijn werk op verschillende plekken, zoals de verschillende locaties van het verpleeghuis en bij mensen thuis. Het vak is heel breed en de zorg blijft zich altijd ontwikkelen.”

Voetbal?
“Toen ik op de middelbare school zat, ben ik bij SV De Koog begonnen met veld- en zaalvoetbal in een vriendinnenteam. Het meidenvoetbal was toen in opkomst op Texel, onder andere ook bij Texel ‘94 en in Oosterend. Vervolgens heb ik tijdens mijn studie Fysiotherapie in Alkmaar gewoond en gespeeld in een vrouwenteam bij CSV Jong Holland. Nu zit ik nog steeds op zaalvoetbal, in een hartstikke leuk vriendinnenteam bij SV ZDH. Met een paar andere ouders heb ik ook een zaalvoetbalcompetitie opgezet voor de jeugd onder 11 jaar van Texel ‘94. Mijn oudste zoon, Jordi, is nu bijna tien en zit ook met veel plezier in het team. Het is leuk om te zien dat de kinderen dat vanaf jongs af aan doen. Ze spelen al samen op het veld sinds ze vijf of zes zijn. Ik vind het leuk om samen met Jelmer bij zijn wedstrijden te kijken of te helpen met het coachen. We gaan ook wel eens naar een voetbalwedstrijd. Ik ga dan graag naar AZ, dat is mijn favoriete club. Maar binnen het huishouden is dat wel verdeeld”, lacht Caroline. “Mijn man Jelmer komt uit Leeuwarden; hij is voor Cambuur en bij Jordi staat Ajax bovenaan.”

Thuis op Texel
“Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik hier thuis ben. Dus ik wilde na mijn studie wel graag terug naar Texel. De sport en mijn vriendinnen trokken mij ook naar het eiland. Van mijn middelbare schoolklas zijn de laatste jaren heel veel mensen terug naar Texel gekomen. Ik vind het leuk dat ik met veel van die mensen nog steeds een leuke klik heb. Ook het grootste deel van mijn familie woont op het eiland.”

Wat is je favoriete plekje op Texel?
“Ik trek graag terug naar Den Hoorn, omdat ik daar veel herinneringen heb. De regio rond de boot en de Mok vind ik heel mooi. In augustus zijn de duinen daar erg mooi, met de kleuren van de heide. Ook de Horsmeertjes zijn prachtig en het weidse uitzicht is er mooi. Vroeger waren we in die regio ook heel veel buiten. Daar heb je echt de ruimte om je heen; dat is heerlijk.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Ik ben graag in beweging. Naast het voetballen houd ik er ook erg van om te mountainbiken. Maar de afgelopen vijf jaar ben ik bezig geweest met mijn studie, dus daar ben ik toen niet veel aan toe gekomen. Dat ben ik nu wel weer aan het oppakken en sinds de laatste maand ga ik er wat vaker op uit. Ook houd ik ervan om de racefiets te pakken, maar dat is een beetje seizoensgebonden. Daar ga ik denk ik vanaf maart wel weer wat vaker mee op pad. Ik vind het ook heerlijk om met het gezin en hond Rocky te wandelen over de Hoge Berg.”

Wat eet je graag?
“Meestal kookt mijn man. Hij houdt erg van Hollandse pot, gerechten met aardappels, groente en vlees. Ik ben niet echt een uitgebreide koker, ik kan nog heel wat leren wat dat betreft. Ik houd er wel van om als ik zelf kook, iets met pasta of rijst te maken. Ook vind ik het leuk om samen met de kinderen iets te maken, zoals pizza.”

Waar ga je graag op vakantie?
“We zijn niet echt vakantiegangers die naar het buitenland gaan. We hebben nog nooit gevlogen, en soms kriebelt het wel om dat een keer te doen. Meestal gaan we richting Friesland, om familie te bezoeken. Voor ons voelt dat meteen als eventjes weg. Jelmer spreekt daar dan meteen weer zijn vrienden en familie. Als we vrij hebben, zijn we ook wel graag gewoon thuis. Vroeger gingen we met het gezin ook niet op vakantie. Ik vond het altijd heerlijk om thuis te zijn, of op de Camping Loodsmansduin.”

Heb je nog toekomstdromen?
“Het afgelopen jaar heb ik ernaartoe gewerkt om mijn opleiding af te ronden. De vraag was dus, wat nu? Ik heb verder geen grootste plannen of wensen. Dus ik vind een beetje rust ook wel een fijn uitzicht. Wat dat betreft woon ik mooi en heb ik het naar mijn zin op het werk.”

Volgende gast?
Caroline stelt Janneke Goënga voor als volgende gast: “Janneke is heel creatief, ze maakt veel mooie poppen die ze ook verkoopt. Ik ben benieuwd wat zij daarover heeft te vertellen.”