Er zijn wekelijks meerdere vogelexcursie bij het vogelinformatiecentrum
Er zijn wekelijks meerdere vogelexcursie bij het vogelinformatiecentrum Foto:

Ecomare, museum en zeehondenopvang

Ecomare is dagelijks geopend van 9:30 tot 17:00 uur. De zeehonden worden om 11:00 uur en 15:30 uur gevoerd met een presentatie. De dieren in het Zeeaquarium worden om 14:30 uur gevoerd. www.ecomare.nl.


Kaasboerderij De Duinen

Voor al uw Texelse boerenkaas. Dinsdag en donderdag ook te vinden op het parkeerterrein aan de Waalderstraat, zaterdag op de Groeneplaats. 8:00 tot 18:00 uur. Vuurtorenweg 107, De Cocksdorp. www.boerderijdeduinen.nl.


Maritiem-en Juttersmuseum Flora

Bezoek het leukste familiemuseum van Texel, ontdek het maritieme heden en verleden en ervaar de wereld van het strandjutten! Diverse exposities, luister naar stoere juttersverhalen en doe de juttersexperience. Open 10:00 tot 17:00 uur. Californiëweg 1c, De Koog. www.juttersflora.nl.


Kaasboerderij Wezenspyk

Neem een kijkje bij het kaasmaken, proef de kazen in de boerderijwinkel en volg het pad naar het Schapenmuseum. Maandag tot en met zaterdag geopend van 9:30 tot 17:00 uur. Zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Hoornderweg 29, Den Burg. www.wezenspyk.nl.


Museum Kaap Skil, Texel in de wereldzeeën

Ontdek de maritieme geschiedenis van Texel! In het 17e-eeuwse Palmhoutwrak zijn honderden exclusieve voorwerpen gevonden. Een selectie ervan, met onder meer twee zijden jurken, is te zien bij Museum Kaap Skil. Open van 10:00 tot 17:00 uur. www.kaapskil.nl.


Schapenboerderij Texel

Bekijk alle boerderijdieren en knuffel met de lammetjes. Om 11:00 en 14:00 uur is er een demonstratie schapendrijven. Ook is er een boerderijwinkelen een leuke speeltuin! Pontweg 77, Den Burg. Open van 10:00 tot 16:00 uur. www.schapenboerderijtexel.nl.


Schapenbedrijf De Waddel

Rauwmelkse schapenkaas, eerlijk lamsvlees en wolproducten. Er zijn verschillende leuke, leerzame activiteiten. De boerderij, winkel (open op zaterdag 10.30 tot 12.30 uur) en 24-uursautomaat staan op de oudste plek van Texel: icoonlandschap de Hoge Berg. www.dewaddel.nl.


Bloembollenbedrijf TexelBol

Bij bloembollenbedrijf TexelBol, Rommelpot 15 Den Hoorn is altijd wat te beleven, van kunst kijken, bloemen plukken tot bloembollen kopen, in zakjes van 5 euro uitgestald. Zelfbediening, u kunt contant betalen of via onze QR code. www.texelbol.com.


Vuurtoren beklimmen

Beklim de monumentale, gietijzeren trappen naar het mooiste uitzicht van-Texel. Boven kun je het eiland en de omringende zee vanaf 47 meter hoogte bewonderen. Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Koop vooraf een ticket met tijdslot op www.vuurtorentexel.nl.


Zeehonden spotten marinehaven Den Helder

De TX44 vaart dagelijks vanuit de haven van Oudeschild naar de Razende Bol om zeehonden te spotten en maakt daarna een tour door de marinehaven van Den Helder. www.tx44.nl.

MEERDERE DAGEN

Birding Texel – Excursies ‘Vogels kijken op Texel’

Jos van den Berg laat u kennis maken met de unieke vogelwereld op Texel. Met gebruik van een verrekijker. Reserveren en info: www.birdingtexel.com, T: 06-22494483.


Excursies Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert excursies op de mooiste plekken op Texel. Ga mee op stap met de boswachter. Kom naar Natuurcentrum De Marel (nieuwlanderweg 38) of kijk voor het actuele aanbod op: www.nm.nl/agenda-texel.


Galerie Posthuys

‘In bloei’ is een groepstentoonstelling over voorjaarsbloeiers: tulpen, hyacinten, sneeuwklokjes en krokussen in keramiek, op schilderijen en tekeningen. Een kleurig feest voor alle zintuigen. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


Galerie Texel Woodart in Midden-Eierland

11:00 uur. Galerie Texel Woodart aan de Hoofdweg 90 in Midden-Eierland is uniek in haar soort. Piet de Bruin is houtkunstenaar/designer. Hij maakt houten sculpturen, lampen en tuinbanken. Van harte welkom! We zijn beide paasdagen geopend van 11.00 - 16.00 uur.

KUNSTboet

Zes kunstenaars presenteren en maken werk; keramiek, schilderijen en objecten van wol, vilt, zijde, hout, glas en encaustic. Kunst ook als souvenir! Schilderweg 194, tussen Den Burg en Oudeschild. Woensdag, donderdag, zaterdag 11.00-16.00 uur en op afspraak. Toegang gratis. Info: www.kunstboet.nl/kunstboet of T: 06-25226970.


Landgoed de Bonte Belevenis

Unieke handgemaakte zepen, kaarsen, CRAFT bieren uit eigen brouwerij. Likeuren, Jenevers en de Texelse Whisky uit eigen distilleerderij. Groepsprogramma’s op aanvraag. Onze Bonte winkel en slijterij zijn dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur open. Kijk voor meer informatie op: www.landgoedebontebelevenis.nl.


Oudheidkamer

Stap terug in de tijd in dit kleine, pittoreske museum in het centrum van Den Burg. Het huis is ingericht met spullen uit de tijd van je oma’s (overgroot)moeder. Met kruidentuin en tijdelijke tentoonstelling over kleding. Open: ma-do 11.00 – 17.00 uur, vr 11.00 – 14.00 uur, za 14.00 – 16.00 uur. Kogerstraat 1, Den Burg, www.oudheidkamertexel.nl.


Stap in de wereld van de Novalishoeve

De Novalishoeve: biologisch dynamische boerderij, kaasmakerij, ijskeuken,bakkerij, tuinderij én winkel. Kom naar in de speeltuin, ga op avontuurdoor het groene labyrint, struin rond op het erf, breng een bezoekaan de winkel voor desembrood, verse groenten of neem plaats op het terras.


Voedselbos Texel

Welkom in een wereld vol fruit, groenten, noten en kruiden. Kom zomerfruit plukken van mei tot november. Geniet van de oogst op het terras en in onze boerderijwinkel. Kinderen kunnen op avontuur op het Kabouterpad. Gratis toegang, open ma t/m za, 10.00 - 16.00 uur. Middellandseweg 4, tussen Den Burg en Oudeschild. www.voedselbostexel.nl.


Workshop kaasmaken bij de boerin

Met uitleg van de boerin maak je tijdens een 3 uur durend programma op ambachtelijke wijze jouw eigen kaasje. Aansluitend een rondleiding over de boerderij. www.kaasmakenbijdeboerin. nl. T: 06-29143889. Westerweg 88, Den Hoorn.

Afbeelding
Afbeelding