Broadway 2024

- > (Vervolg van voorpagina)


Nieuw op Broadway Den Hoorn is dit jaar de Elektra Podcast van Wouter Monden. Naast zijn optreden met Stormbrein op Broadway presenteert hij twee dagen De Texel Tapes in zijn podcast, samen met vriend en collega Edo Berger. Zij interviewen artiesten van Broadway en vragen naar hun meest markante theatermomenten. De podcast wordt opgenomen in dorpshuis De Waldhoorn, na de kindervoorstellingen op zaterdag- en zondagmiddag, rond de klok van 16.30 uur. Belangstellenden kunnen de opnamen gratis bijwonen.


Paaseieren zoeken

Het wordt Pasen en dat houdt in dat op verschillende plekken op het eiland naar paaseieren kan worden gezocht.

De Skool

Georganiseerd door de dorpscommissie van Den Burg wordt op Eerste Paasdag een eierenzoektocht gehouden op het plein van De Skool. De inloop van de eerste groep is om 10.15 uur. De start is om 10.30 uur voor de kinderen tot en met de leeftijd van groep 3. Zij zoeken tot 11.00 uur, de jeugd uit de groepen 4 tot en met 8 van 11.30 tot 12.00 uur. Deelname is gratis.


Paal 28

Op Eerste Paasdag worden eieren verstopt in de duinen bij Paal 28 aan de Krimweg. Iedereen mag meedoen met het zoeken. Dat begint om 13.00 uur. Wie drie eieren heeft gevonden kan deze inleveren bij het paviljoen en krijgt daarvoor een chocolade-ei. Wie het gouden ei vindt, wint een prijs.


De Koog

Ook in De Koog kan zondag naar eieren worden gezocht. Alle kinderen mogen daarvoor om 12.00 uur naar het Dorpsplein komen. Daar worden ze voorzien van 'te gekke' paasoren en kunnen ze zich laten schminken. Om 13.00 uur gaan ze dan onder begeleiding van de SOS Drumband naar het bos. Wie zal daar het Gouden Ei vinden?


De Marel

In het natuurgebied Waalenburg is het broedseizoen begonnen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de eieren daar ongemoeid worden gelaten, maar er zijn ook andere gelegd. Daarnaar kan op beide Paasdagen worden gezocht rondom Natuurcentrum De Marel. Iedereen mag daar tussen 11.00 en 16.00 uur naartoe komen om te helpen zoeken en om eieren te beschilderen. Wie maakt de mooiste weidevogeleieren na? De gevonden eieren mogen worden opgegeten en wie het Gouden Ei vindt verdient een extra lekkere prijs.


Novalishoeve

Op Tweede Paasdag zijn alle kinderen tussen 10.00 en 12.00 uur welkom op de Novalishoeve bij Den Hoorn, om daar naar paaseieren te komen zoeken. In de stal en tussen het stro zijn allemaal nesten met gekleurde eieren verstopt. De spelregels bij het zoeken zijn simpel: elk kind probeert drie eieren te vinden, alle drie verschillend van kleur. En: bij het inleveren van de drie eieren bij een medewerker van de Novalishoeve, krijgen ze een lekkernij van de boerderij als beloning voor het zoeken. Ook dit is gratis toegankelijk. Het wordt op de Novalishoeve op prijs gesteld dat bezoekers daar op de fiets naartoe komen.