Steun voor de Korendag
Steun voor de Korendag Foto: archief Texelse Courant

Texelfonds honoreert drie aanvragen

Algemeen

Het bestuur van het Texelfonds heeft besloten drie aanvragen om financiële ondersteuning te honoreren. De bijdragen komen dit keer allemaal ten goede aan de organisatie van concerten en de promotie van beeldende kunst.

Het grootste bedrag, € 1500, gaat naar de Stichting voor de Raad voor het Zomerwerk van de Texelse kerken, die sinds jaar en dag klassieke zomeravondconcerten organiseert, waarbij ze op veel belangstelling van Texelaars en toeristen kan rekenen. De professionele musici werken hieraan vrijwel belangeloos mee en hun wordt naast een bescheiden vergoeding alleen een overnachting op het eiland aangeboden.

Popkorendag

Artex Kunstenschool krijgt € 1000 voor de organisatie van een Popkorendag op zondag 2 juni (zie foto). Op die dag geven popkoren uit het hele land een middag lang concerten in Het Glazen Paleis en in Question Plaza in Den Burg. De entree is daarbij gratis. Verwacht wordt dat er zo’n 450 zangers en zangeressen aan zullen meedoen.

Kunstroutes

Het derde bedrag, € 800, gaat naar Stichting Texel Cultuureiland, die allerlei activiteiten organiseert, waaronder de jaarlijkse kunstroutes langs galerieën, ateliers, expositieruimtes en andere bijzondere locaties. Het bedrag wordt besteed aan veertig nieuwe banners voor aan de weg, waarmee de expositieruimten van de deelnemers goed zichtbaar moeten worden gemaakt.