Het Texelse landschap leent zich uitstekend voor een tochtje op de fiets
Het Texelse landschap leent zich uitstekend voor een tochtje op de fiets Foto: Sportstichting Texel

Opfriscursus veilig fietsen voor senioren

Algemeen

Veilig Verkeer Nederland heeft in samenwerking met Sportstichting Texel de opfriscursus Het nieuwe fietsen georganiseerd, speciaal voor senioren. De cursus wordt op maandag 6 mei van 10.00 tot 12.30 uur gegeven in Den Burg. 

Voor senioren is het belangrijk in beweging te blijven en fietsen is daartoe een goede manier. Maar door de jaren heen en vooral in de laatste jaren, is het fietsverkeer drukker en ingewikkelder geworden. Er wordt veel met elektrische fietsen gereden, in een grote variatie, en soms met hoge snelheid. Dat vraagt nogal wat, van alle weggebruikers, maar voor ouderen speelt mee dat voor hen de gevolgen van een val groter zijn dan voor jongere fietsers.

Doortrappen

Hoe daarmee het beste kan worden omgegaan, wordt aangegeven in deze opfriscursus Het nieuwe fietsen, waarmee wordt aangesloten bij het programma Doortrappen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Alle senioren die graag willen blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips willen uitwisselen, zijn van harte welkom. De opfriscursus staat onder leiding van een expert van Veilig Verkeer Nederland en in het teken van vrij bewegen in het verkeer. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer en conditie van het lichaam.

Texelaars die geïnteresseerd zijn in deze opfriscursus, kunnen zich daarvoor aanmelden op de website www.vvn.nl.