Afbeelding

Poll: kroegverbod voor jeugd onder 18 terecht?

Laatste nieuwsberichten
Ouwe Sunderklaas is een feest voor iedereen. Maar minderjarigen mogen volgende week niet de cafés in tijdens dit festijn. Weliswaar wordt hun een alternatief geboden op de Groeneplaats, maar ze worden afgezonderd van de overige feestgangers.

Met het feest voor de jongeren wordt voorkomen dat kinderen onder 18 jaar gelegenheid krijgen tot het nuttigen van alcohol. Vooral voor jonge mensen wordt dit schadelijk geacht. Maar moeten zij dan daarom van hun (iets) oudere eilandgenoten worden afgezonderd?

Er zijn mensen die het terecht vinden. Wie nog geen 18 jaar is, mag nu eenmaal geen alcohol en een verbod is moeilijk te handhaven, als mensen van alle leeftijden door elkaar lopen. Worden overtredingen geconstateerd, dan is de kastelein de sigaar, ook al heeft een jongen van 16 het glaasje bier, waarmee hij is betrapt, van zijn vader gekregen. De kroegbaas kijkt er dus wel voor uit, want de straffen zijn niet mals.

Er zijn ook mensen die het niet terecht vinden, dat de jeugd geen toegang krijgt tot de cafés. Iedereen weet van de wetgeving en reden erachter, maar velen vinden het overdreven zo’n rigide beleid te voeren. Er zijn ouders die hun kinderen vanaf 16 jaar best een glaasje bier gunnen en van hen zou er ook niet zo streng op gecontroleerd hoeven te worden. Het is ieders verantwoordelijkheid, hoor je dan.

Dus: is het terecht, dat jongeren onder de 18 tijdens Ouwe Sunderklaas niet de cafés in mogen?

Stemmen kan in de poll op Texel-Plaza.nl. Wilt u uw stem onderbouwen? Dat kan per e-mail: redactie@texelsemedia.nl.